Links voor Collegium Vocale Zaandam

Op deze pagina vindt u links die voor Collegium Vocale Zaandam (ook aanwezig op CVZ op Facebook Facebook!) interessant zijn, en mogelijk dus ook voor u als belangstellende.

De Johann Sebastian Bach home pagina
Informatie over de Bullekerk in Zaandam waar alle cantates en de Carols werden uitgevoerd tot het begin van de coronacrisis.

Informatie over de Oostzijderkerk in Zaandam, waar de cantates en de Carols worden uitgevoerd vanaf september 2021.
De Bach Cantatas Website, met erg veel informatie, inclusief alle koorpartituren in PDF formaat. Deze site bevat ook een internationale Bach-agenda met een speciaal deel voor Nederland.
De (nieuwe) website van Eduard van Hengel, met (o.a.) uitgebreide informatie over Bach-cantates, zoals een catalogus met veel gegevens, een agenda en besprekingen. Bevat ook links naar vele uitvoeringen.
De website van de J.S.Bach Stichting uit St. Gallen (Zwitserland). De stichting stelt zich ten doel om onder leiding van Rudolf Lutz van alle vocale werken van J.S.Bach een inleiding en een kwalitatief goede opname op de site te zetten. Ze zijn in 2006 begonnen en hopen in 2027 klaar te zijn.
Op de website van de Nederlandse Bachvereniging komen alle werken van J.S.Bach ook successievelijk beschikbaar.
De Nederlandse Bach-agenda
Een Koreaanse site met (na enig zoekwerk) naast de cantates ook de meeste andere werken van J.S. Bach in PDF formaat beschikbaar voor download.
Het Platform Klassieke Koren Zaanstad, een overlegorgaan tussen de klassieke koren met o.a. een gemeenschappelijke agenda.